Home 9 Hobby 9 Kreativ hobby – få ideer her

Find din kreative hobby

I en hverdag hvor stress og jag ofte dominerer vores liv, er det vigtigt at finde en måde vi kan slappe af på. En af de måder er at udnytte vores kreative side.

kreative hobbyer giver ikke kun en tiltrængt flugt fra den daglige trummerum, det giver mulighed for at udforske vores lidenskaber, forbedre vores færdigheder og pleje vores velbefindende.

Se også vores liste med over 90 hobbyer

Der er mange grunde til, hvorfor man søger en hobby:

  • Måske er dine børn blevet voksne
  • Du er ledig og jobsøgende eller pensioneret
  • Du har brug for noget Me-time!

Heldigvis er der et hav af kreative hobbyer du kan dyrke. Det spænder lige fra maleri, skrivning, fotografering, broderi og hækling eller at spille et musikinstrument.

Fællesnævner for disse hobbyer er, at du får mulighed for at udfolde og udtrykke dig, præcis som du vil.

Fordelene ved en kreativ hobby

For mange, inklusiv mig selv, er det en måde hvorpå vi kan udtrykke os. Det der er svært at sige med ord kan males, tegnes eller broderes. Ved at dyrke en kreativ hobby, får du mulighed for at udfolde dig på en helt speciel måde. Lad tanker, følelser og ideer flyde. Du kommer til at skabe helt vidunderlige ting.

Udover at være en måde at kommunikerer og udfolde sig på, så virker det også både tilfredsstillende og afstressende. Jo længere du kommer med dit projekt, jo mere det begynder at tage form, des større tilfredsstillelse vil du opleve.

 

Her er en liste over positive effekter på krop og sind:

  1. Kreativitet stimulerer hjernen
  2. Du oplever en øget selvtillid
  3. Du øger din evne til at fokusere
  4. Det hjælper med at øge dine kognitive evner
  5. Hjælper med innovativ tænkning
  6. Kan mindske stress og angst

2 populære og kreative hobbyer du kan prøve

Uanset om du ønsker at afprøve kræfter med din kunstneriske side eller udforske nye veje til kreativitet, er der masser af populære kreative hobbyer.

1. At male er én af dem.

Denne tidløse kunstform giver dig mulighed for at udtrykke dine følelser og tanker gennem levende farver og penselstrøg.

Det er en hobby jeg selv elsker at dyrke – og så er det billigt at komme igang!

I Harald Nyborg kan man købe et begyndersæt med lærred, akrylmaling og pensler til småpenge.

Du kan også se et stort udvalg af Akrylmaling hos Bog og Ide En af mine store inspirationskilder i denne hobby er afdøde Bob Ross. Bob kan du se og følge på youtube og Twitch.

2. Fotografering af omgivelser og natur

Du behøver hverken et professionelt kamera eller ferielignende destinationer for at dyrke fotografering som hobby.

Den danske natur har massere at byde på. Du kan eksempelvis tage et smut til Vadehavet, Rold Skov eller Mols Bjerge.

Alt du skal huske at medbringe er din smartphone, noget varmt og behageligt outdoor tøj og en god madpakke.

Digitalfoto giver dig her 7 gode råd til dine naturfotografier

Sådan kommer du i gang med din nye kreative hobby

Her får du konketre tips til at komme i gang
Som så mange andre ting, så er det første skridt altid det sværeste.

Uanset om du længe har ønsket at male, fotografere, gå til sang eller dyrke din kreativitet på andre måder, så er der her nogle tips til hvordan du realiserer den drøm

1. Tip – grundigt overvej hvad det er du ønsker at dyrke

2. Tip – når du har bestemt dig for en hobby, er det vigtigt at du får en forståelse for hvad den kræver.
Du kan derfor indsamle viden på nettet (denne hjemmeside, se videoer på Youtube, eller søge efter fællesskaber på Facebook. Du kan også søge inspiration på Instagram og Pinterest.

3. Tip – start i de små. Det er vigtigt at du ikke springer ud i det helt store projekt med det samme. Lær først de fundamentale teknikker du har brug for, for at mestre din nye hobby. Det sikrer at du ikke bliver overvældet og frystreret. (Tro på, jeg hhar selv været der.)

4. Tip – Sæt dig nogle mål. Hvis du vil lære at male, så udvælg et af dine yndlingsmalerier og gør dette til dit mål. Nu skal du bare øve, øve og øve noget mere for at nå det.

5. Tip – Tag ud og opsøg inspiration. Besøg kunstmuseer, tilmeld dig kurser, gå til forestilling m.m. Det kan virkelig sætte gang i din nye hobby!

Bonus tip – Hvis du kender nogle der dyrker samme kreative hobby, så hiv fat i dem. Selvom det er en hobby til din me-time, så kan det være utrolig givende at have en person at dele op- og nedture med!